Корисни линкови за станаре

Сајтови, форуми и блогови нашег насеља:

Сајт Месне заједнице Др Иван Рибар – сајт месне заједнице којој припада насеље Блокче72, то јест цео Блок 72, Блок 71, Виноградска улица (првих 3км до општине Сурчин) и један део Савског насипа.

Фејзбук страница МЗ Др Иван Рибар – пратите активности целог нашег краја, све актуелности и вести везано за живот у нашем крају, у блоковима, на Новом Београду, и Београду уопште…

MZ Ivan Ribar ilustracija novi beograd sava nasip blok 71 72 45 61
Слика са сајта Месне заједнице Др Иван Рибар

Блок72 сајт – први сајт станара посвећен нашем насељу, покренут крајем 2012. године

Блок72 форум – форум станара нашег насеља са обиљем информација о насељу, зградама и становима, и са много фотографија – процеса изградње зграда, завршних радова, опремања и уређења, итд.

Гугл група насеља – Група на Гуглу која служи првенствено за директно обавештавање станара зграда 1 и 3 о свим актуелним темама.

Званични сајт станара Милеве Марић Ајнштајн (још једно име за Блокче; сајт станара затрованих зграда 1 и 3) – „Овај сајт је настао као потреба станара затрованих зграда, у улици Милеве Марић Ајнштајн, да се сазна истина о њиховом проблему. Грађевинска дирекција Србије је директно одговорна за све што нам се дешава. Они су продавци некретнине коју смо купили и нама, станарима су једино они одговорни.“

Отровне зграде – Блог са личним причама станара затрованих зграда (1 и 3) у нашем насељу.

Слађин блог – Лични блог са неколико личних прича о отровним зградама.

Добар комшија – затворен форум групе станара који су расположенији за заједничке акције у насељу на којима се ближе и упознала (улазак личним препорукама и познанством са добровољних акција сређивања насеља).
П.С. Форум је био активан у кратком периоду 2014-15. године.

Насеље Милеве Марић Ајнштајн 26-78 – сајт насеља које је градио град Београд у Блоку 72 (усељене 2011-12), и које са насељем Блокче 72 чине новију урбану целину блока 72. И ово насеље је познато по проблемима, пре свега зато што је град Београд тобожње непрофитне (социјалне) станове продавао по цени од око 1.100 евра по квадрату (300-400 евра изнад процене судских вештака), уз бројне неправилности које су ишле све до уписивања већег броја квадрата у односу на реално стање.


О нашем насељу на сајту ГДС:


Грађевинска дирекција Србије (ГДС) – званични сајт извођача насеља од ког смо куповали станове.

Иван Рибар (тако ГДС зове наше Блокче) – о нашем насељу на сајту Грађевинске дирекције Србије


Други пројекти ГДС-а


Заједница станара насеља Степа Степановић – сајт насеља Степа Степановић чији је извођач такође Грађевинска дирекција Србије на ком можете пронаћи све информације везано за живот у овом насељу (насеље се налази на Вождовцу).

форум насеља Степа – форум сајта Заједнице станара насеља Степа Степановић

Платформа насеља Степа Степановић – проблеми које имају становници овог насеља, од техничких проблема са квалитетом изведених радова, преко незавршених делова парцеле, па све до пренамене неких делова насеља на штету свих станара.

насеље у улици Војводе Влаховића (Јерковић) – новински текст Вечерњих новости о зградама ГДС које тону због клизишта под њима због чега и станари овог насеља протествовали испред ГДС-а.

зграда Б5, у Блоку 29 – луксузни станови и гараже код Арене на Новом Београду који стоје непродати већ деценију. Реч је о зградама у комплексу у ком је смештен и сам пословни простор ГДС-а познат свим станарима њихових пројеката као повремено место окупљања ради протеста због проблема за које је одговоран ГДС.


Остали корисни линкови на тему становања


Моја зграда (Фејзбук страна портала Моја зграда) – „Портал за бољу зграду, све вести о зградама, скупштинама зграда и станарима. Текуће и инвестиционо одржавање зграде.“

Блокови (Блокови на Фејзбуку) – „Новобеоградски урбани интернет магазин.“ Нарочито занимљива и активна страница на Фејзбуку. На сајту се налази и мапа новобеоградских блокова са адресама улаза.


оЦена некретнина – блог сајта детаљно разрађује важне теме везано за становање, уређење ентеријера, куповину и продају некретнине, итд.


Ко гради град (Фејзбук страна Ко гради град)– „Платформа која подстиче шири дијалог о стању, смеру и учесницима урбаног развоја у Београду, Србији и региону.“

Паметнија зграда (пројекат платформе Ко гради град) – „Колективни пројекат, настао са идејом решавања једног од основних егзистенцијалних питања у нашем друштву: стамбеног питања. На који начин је могућа изградња станова који би већини били заиста приступачни?“

Министарство простора – „Колектив из Београда основан 2011. године са циљем промишљања будућности градова. Поље деловања Министарства су урбане трансформације Београда и других градова у Србији, које помно прати и на које реагује.“

blokce72-fejzbuk-stranica

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s